Alles wat u moet weten over duurzaam uw huis laten isoleren

Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?

Op deze pagina vindt u alle relevante informatie omtrent het verduurzamen van uw woning door middel van woningisolatie. Zo komt u meer te weten over wat deze maatregel u als woningeigenaar oplevert, wat de mogelijkheden zijn, wat de bijbehorende isolatiesubsidie precies inhoudt en over de voorwaarden waaraan u moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen.

Keuze uit verschillende isolatieverbeteringen

Spouwmuur
isolatie

Dak
isolatie

Vloer
isolatie

Bodem
isolatie

Technische
isolatie

Woningisolatie: wat levert het u op?

Uit woningisolatie, zoals glasisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisolatie, valt door huiseigenaren bijzonder veel winst te behalen. Wanneer u een of meerdere van bovenstaande isolatiemaatregelen treft in uw woning, dan zal warmteverlies in uw woning worden tegengegaan. Dit heeft als gunstige gevolg, dat de temperatuur binnenshuis stabiel blijft én aangenamer aanvoelt. Met een constante binnentemperatuur kunt u uw woning efficiënter en energiezuiniger verwarmen, waardoor u aanzienlijk kosten bespaart op uw energierekening. Zowel de energiebesparing als de verbetering van het wooncomfort en de snelle terugverdientijd van deze investeringen maken van huisisolatie een zeer aantrekkelijke verduurzamingsmaatregel.

usps-foto

Partners en certificeringen

Combineert u bovengenoemde isolatiemaatregelen, bijvoorbeeld door te kiezen voor dakisolatie en spouwmuurisolatie, dan kunt u uw energieverbuik halveren!

De voordelen van jouw huis isoleren op een rij:

U verlaagt uw energieverbuik

Lager gasverbruik betekent óók een verminderde impact op het klimaat

Waardevermeerdering van uw woning op de woningmarkt

Verbetering van uw wooncomfort vanwege een stabiel binnenklimaat

Uw energielabel verbetert dankzij huis isoleren

U komt in aanmerking voor isolatiesubsidie

Isolatiesubsidie ISDE

De rijksoverheid biedt isolatiesubsidie aan voor woningeigenaren in Nederland om het verduurzamen van woningen te stimuleren. Dit gaat om de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. (ISDE)

De ISDE subsidie voor huis isoleren werkt als volgt:

  • Laat u een gecertificeerd isolatiebedrijf een van de bovenstaande vier isolatieverbeteringen uitvoeren. Dan heeft u recht op een teruggave van de kosten voor het isolatiemateriaal van 15%.
  • Neemt u binnen twee jaar nog een tweede isolatiemaatregel? Dan vergoedt de overheid het maximale bedrag, namelijk 30% van uw materiaalkosten.

Voorwaarden voor de isolatiesubsidie