HomeNatuurvriendelijk isoleren

Natuurvriendelijk isoleren

Waarom natuurvriendelijk isoleren?

Isoleren is een slimme manier om jouw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Maar let op: soms zitten er beschermde dieren in de spouwmuur, onder het dak of in de gevel. Als je gaat isoleren, kun je deze dieren verstoren of zelfs doden. Dat is niet alleen zielig, maar ook strafbaar.  Daarom is het nodig om natuurvriendelijk te isoleren.

Natuurvriendelijk isoleren met Triple A:

usps-foto

Advies

Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het geven van zowel algemeen isolatieadvies als specifieke aanbevelingen voor natuurvriendelijk isoleren. Onze deskundige vakmensen kennen de meest geschikte natuurvriendelijke isolatieoplossingen voor jouw woning.

Natuurvrij maken

Bij het natuurvrij maken van woningen sluiten we openingen met speciale flappen zodat vogels en vleermuizen alleen nog kunnen uitvliegen. Dit gebeurt met respect voor wettelijke natuurvoorschriften, zoals het broedseizoen en de winterrust, en garandeert het welzijn van de dieren door het creëren van een nieuwe leefomgeving.

Isoleren

Na het natuurvrij maken van de woning wachten we minimaal 4 dagen voordat we beginnen met isoleren. Zo weten we zeker dat alle dieren veilig zijn vertrokken en er geen verstoring van de natuur plaatsvindt. Hierdoor garanderen we een verantwoorde start van het isolatieproces.

Melding

Volgens de Wet natuurbescherming vereist het isoleren van woningen met vleermuizen of vogels een ontheffing van de gemeente. Als jouw gemeente zo’n ontheffing heeft, is natuurvriendelijk isoleren verplicht. Wij kunnen je woning hiervoor aanmelden. Zonder ontheffing van de gemeente kun je ook kiezen voor natuurvriendelijke isolatie. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Direct adviesgesprek aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning te isoleren? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Liever persoonlijk contact? Bel dan direct met ons.