HomeTechnische isolatie

Technische isolatie

Technische isolatie bij Triple A

Bij Triple A Isolatie zijn we al jarenlang expert op het gebied van technische isolatie. We helpen je graag met het vinden van de juiste isolatie en oplossingen voor jouw project.

Voordelen van technische isolatie door Triple A Isolatie:

home-duurzame-toekomst

Haal meer uit je energie met technische isolatie

Technische isolatie is een belangrijk onderdeel van energiebesparing. Veel bedrijven kiezen echter
voor een relatief laag isolatieniveau, waardoor er onnodig energieverlies optreedt. Door te kiezen
voor een optimaal isolatiesysteem en regelmatig onderhoud, kun je dit verlies beperken en meer
energie besparen dan je denkt.

Wat is het optimale isolatiesysteem?

De keuze voor het meest optimale isolatiesysteem hangt af van verschillende factoren, zoals de actuele energieprijs, de temperatuur van het medium in de leidingen en installaties, de complexiteit van de leidingen en de jaarlijkse bedrijfsuren. Ook de eventuele CO2-prijs en toekomstige ontwikkelingen in energie- en emissiekosten kun je meenemen in je overweging.

Welke isolatiematerialen zijn er?

Er zijn diverse isolatiematerialen beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen. Om een goede keuze te maken, let je op zaken als de warmtegeleidingscoëfficiënt (λ-waarde), de soortgelijke massa, de toelaatbare bedrijfstemperatuur, het brandgedrag en het vochtgedrag. Isolatiematerialen zijn verkrijgbaar in diverse productvormen, zoals platen, rollen, voorgevormde leidingschalen en matrassen. Zo is er altijd een oplossing die past bij jouw installaties.

gekoeld-water-leidingen-en-cv-leidingen-warmtepompen

Thermische isolatie: de sleutel tot energiebesparing

Thermische isolatie helpt bij het verminderen van warmteverlies of -toename door het gebruik van isolatiematerialen. Dit zorgt voor een stabiele binnentemperatuur en een vermindering van het energieverbruik. Een win-win situatie dus! Een bekende vorm van thermische isolatie is leidingisolatie. Zo heb je bijvoorbeeld Armaflex voor gekoelde waterleidingen, koudwaterleidingen en bronleidingen, en Rockwool steenwol schalen voor warm water- Cv leidingen. Deze materialen zorgen ervoor dat leidingen hun warmte behouden en geen onnodige energie verloren gaat. Dus, als je op zoek bent naar een manier om energie te besparen denk dan eens aan het verbeteren van je thermische isolatie. Het is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

WhatsApp Image 2023-06-26 at 15.46.07

Hoe spoor je slechte isolatie op?

In bestaande isolatiesystemen treedt vaak ongemerkt warmte- of koudeverlies op. Dit komt meestal door naden die ontstaan zijn doordat de isolatie of beplating slecht aansluit, beschadigde isolatie of
onderbroken of natte isolatie. Het is belangrijk om dit soort problemen tijdig op te sporen en aan te pakken. Schakel daarom een isolatie expert van Triple A Isolatie in om je te helpen bij het optimaliseren van je technische isolatie.

Start direct met voordelig verduurzamen

Wil jij ook die voordelige stap zetten? Daar helpen wij je graag bij. Kom in contact met onze adviseurs en kijk samen wat we voor jou kunnen betekenen.