HomeSpouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Isoleren met spouwmuurisolatie in Twente

Heb je last van koude lucht en tocht langs de muren? Grote kans dat je spouwmuur niet (goed) geïsoleerd is. Zonde! Het isoleren van je spouwmuur is namelijk één van de beste manieren om je energierekening te verlagen en je wooncomfort te verhogen.

Voordelen van spouwmuurisolatie door Triple A Isolatie:

dienst-spouwmuur-hoe-het-werkt

Spouwmuurisolatie in de praktijk

De naam zegt eigenlijk al genoeg, maar bij spouwmuurisolatie wordt de spouwmuur van je huis geïsoleerd. De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van jouw woning. Met spouwmuurisolatie wordt deze loze ruimte opgevuld met isolatiemateriaal. 

Bij woningen gebouwd tussen 1930 en 1980 is er vaak een spouw aanwezig. Alleen is deze niet altijd (goed) geïsoleerd. Deze huizen kunnen beschikken over verouderd isolatiemateriaal of er is helemaal geen isolatie aangebracht. Dan valt er nog veel winst te behalen met de verduurzaming van je woning, op je energierekening en in je wooncomfort.

dienst-spouwmuurisolatie-producten

EPS HR++ Parels

Zo werken wij over het algemeen met EPS HR++ parels. Een soort kleine piepschuim bolletjes met een toevoeging van grafiet. Deze worden onder hoge luchtdruk in de spouw gespoten met onze EPS wagen. Ze dringen door tot in de kleinste kiertjes van de spouwmuur. Door het grafiet hebben deze EPS parels een extra hoge isolatiewaarde.

IsolatieFoam

IsolatieFoam is een vorm van milieuvriendelijk luchtgeblazen isolatieschuim. IsolatieFoam is een nieuw en innovatief product. Het wordt door kleine gaatjes vanuit buiten als vloeibaar schuim in de spouw gespoten. Het dringt door tot in alle hoeken en de kleinste naden. 

Glaswol

Ook bieden we de mogelijkheid om te isoleren met glaswol. Glaswol wordt gemaakt van gerecycled glas en zand en wordt geproduceerd in dekens. Bij het aanbrengen worden gaatjes in de buitenmuur geboord via waar het materiaal naar binnen wordt geblazen.

Extra bescherming met impregneren

Ben je nu van plan om je woning te voorzien van spouwmuurisolatie? Dan kan het ook verstandig zijn om te kijken naar het impregneren van woning. Door de combinatie van deze twee maatregelen wordt de thermische prestatie en duurzaamheid van je woning flink verbeterd. De perfecte combinatie voor extra bescherming en de optimale werking van de spouwmuurisolatie. 

Wanneer je gaat impregneren wordt er een waterafstotend middel (met hydrofoberende werking) op de buitenmuur van je woning aangebracht. Een vloeistof of crème wordt aangebracht en dringt door in de steen en mortel en laat een dun laagje achter op de buitenmuur. Door je gevel te impregneren zal doorslaand vocht van buiten naar binnen flink worden afgeremd. Op deze manier kan er geen schimmel- of algenvorming ontstaan, voorkom je groene aanslag, is de kans op vorstschade aanzienlijk lager en is je buitenmuur als het ware zelfreinigend. 

Maar als grootste voordeel: de spouwmuurisolatie zal optimaal blijven werken omdat vochtdoorslag geen kans meer heeft. Het impregneermiddel voorkomt dat vocht de spouwmuur binnendringt en het isolatiemateriaal aantast. Wel zijn de muren nog in staat om vocht van binnen naar buiten af te voeren. Het resultaat: een optimaal presterende isolatielaag in de spouwmuur en een duurzamere woning. 

Meer weten over de combinatie van het impregneren van je gevel en het isoleren van de spouwmuur? Bij ons kan je terecht voor professioneel advies en vakkundige uitvoering.

Zorgeloos verduurzamen met Triple A Isolatie

Bij Triple A isolatie vinden we het belangrijk dat jij zonder zorgen je woning kunt isoleren. Met onze persoonlijke en laagdrempelige service van A tot Z willen wij dit mogelijk maken.

Na aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Hier bespreken we wat je wensen zijn en hoe we je kunnen helpen. We blijven continu in contact richting je afspraak. Nadat je een aanvraag hebt gedaan, nemen we contact met jou op om je wensen te bespreken en om een afspraak te plannen voor een vrijblijvend advies.

Op deze manier kan jij met plezier je huis verduurzamen door de ontzorging van Triple A isolatie. Ben je benieuwd of jouw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie of wil je professioneel advies over het isoleren van jouw huis? Dan kan je gratis en vrijblijvend terecht bij onze ervaren vakmensen.

onbezorgd-verduurzamen

Start direct met voordelig verduurzamen

Wil jij ook die voordelige stap zetten richting duurzamer wonen? Daar helpen wij je graag bij. Kom in contact met onze adviseurs en kijk samen wat we voor jou kunnen betekenen. Samen zetten wij ons in voor een duurzamere toekomst.