HomeJaren 30 woning isoleren met spouwmuurisolatie

Jaren 30 woning isoleren met spouwmuurisolatie

Jaren 30 woning isoleren met spouwmuurisolatie

Een karakteristiek huis dat erg populair is onder huiszoekers en -eigenaren: de jaren 30 woning. In de tijd dat deze typische jaren 30 huizen is er alleen geen rekening gehouden met isolatie. Er valt namelijk veel winst te behalen bij het isoleren van een jaren 30 huis. Ontdek de vele voordelen van het isoleren van jouw jaren 30 huis met spouwmuurisolatie.

jaren-30-woning-spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie jaren 30 woning

Huizen die gebouwd zijn voor 1920 beschikken in de meeste gevallen niet over een spouw. Spouwmuurisolatie is daarom vooral geschikt voor huizen die tussen 1920 en 1980 zijn gebouwd, waaronder dus jaren 30 woningen. Dit komt doordat deze woningen vaak nog een spouwmuur hebben, maar deze nog niet (goed) geïsoleerd is.

Huizen die na 1980 zijn gebouwd zijn vaak al van buitenaf geïsoleerd. Een jaren 30 woning heeft vaak een gevel van baksteen en kent dus een spouwmuur. Een relatief makkelijke en goedkope methode om je slecht geïsoleerde jaren 30 woning te isoleren is met spouwmuurisolatie.

Voordelen isoleren jaren 30 woning

Er valt veel winst te behalen bij het isoleren van een jaren 30 woning. Je bespaart bijvoorbeeld tot wel  30% op je energierekening. Je hebt namelijk minder energie nodig om de woning te verwarmen. Door deze flinke besparing is de investering al binnen vier jaar terugverdiend.  

Verder geniet je van een groot voordeel als het gaat om wooncomfort. Je hebt namelijk minder last van tocht en vocht in je woning. De warmte kan niet meer makkelijk ontsnappen waardoor je huis beter op temperatuur blijft. Ook is dit natuurlijk positief voor het milieu, aangezien er minder energie verloren gaat.

Wat is spouwmuurisolatie?

De spouwmuur is een muur die bestaat uit twee delen met daartussen een ruimte, de spouw. Deze ruimte kan worden opgevuld met verschillende soorten isolatiemateriaal, zoals bijvoorbeeld glaswol, EPS-parels of Isolatiefoam. Goede materialen zorgen ervoor dat warmteverlies wordt beperkt. De warmte wordt nu beter vastgehouden in de woning.

Allereerst moet er natuurlijk gekeken worden of je woning geschikt is voor spouwmuurisolatie. Vervolgens wordt er gekeken welk type isolatiemateriaal het meest geschikt is voor de woning. Via kleine gaatjes in de buitenmuur wordt het materiaal in de spouw gespoten. Dit is vaak binnen één dag gebeurd en weer netjes afgewerkt.

wat-is-spouwmuurisolatie

Wanneer is jouw jaren 30 woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

De belangrijkste vraag is misschien wel of je jaren 30 woning geschikt is voor spouwmuurisolatie. Niet alle spouwmuren zijn namelijk geschikt voor spouwmuurisolatie. Bij een muurdikte van 25 centimeter of meer is je woning geschikt voor spouwmuurisolatie. Zo moeten de muren bijvoorbeeld in goede staat zijn en mogen er geen vochtproblemen zijn. 

Het is verstandig om een specialist in te schakelen die met je meekijkt. Die kan zien of de muren in goede staat zijn en of de spouw breed genoeg is. Onze specialisten kunnen je woning inspecteren en advies geven over de mogelijkheden en kosten.

dienst-spouwmuur-hoe-het-werkt

Je spouwmuur isoleren met Triple A Isolatie

Bij Triple A isolatie staat kwaliteit voorop. Wij werken elke dag met veel plezier aan het verduurzamen van woningen in de regio Twente. Wij helpen mensen met die (eerste) stap richting een duurzamere toekomst. Bij Triple A isolatie vinden we het belangrijk dat jij zonder zorgen je woning kunt isoleren.

Met onze persoonlijke en laagdrempelige service van A tot Z willen wij dit mogelijk maken. Ben je benieuwd of jouw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie? Of wil je professioneel advies over het isoleren van jouw huis? Dan kan je gratis en vrijblijvend terecht bij onze ervaren vakmensen.

Start direct met voordelig verduurzamen

Wil jij ook die voordelige stap zetten richting duurzamer wonen? Daar helpen wij je graag bij. Kom in contact met onze adviseurs en kijk samen wat we voor jou kunnen betekenen. Samen zetten wij ons in voor een duurzamere toekomst.