HomeJaren 70 woning isoleren met spouwmuurisolatie

Jaren 70 woning isoleren met spouwmuurisolatie

Jaren 70 woning isoleren met spouwmuurisolatie

Veel woningen uit de jaren 70 zijn vandaag de dag niet (goed) geïsoleerd. Ben je op zoek naar een manier op jouw jaren 70 woning energiezuiniger te maken? Dan is spouwmuurisolatie een goede optie om te overwegen. Dit is namelijk een relatief makkelijke en goedkope manier van isoleren.

jaren-70-woning

Spouwmuurisolatie jaren 70 woning

Vrijwel iedere woning die gebouwd is in de jaren 70 beschikt over een spouwmuur. Er zit dan een kleine ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, de spouw. In sommige gevallen is de spouwmuur wel geïsoleerd, maar is dat isolatiemateriaal al flink verouderd. Door de slechte isolatie kan je alsnog last krijgen van tocht en vochtproblemen. 

Spouwmuurisolatie is een relatief makkelijke en goedkope manier op je slecht geïsoleerde woning te verduurzamen. Ook voor na-isolatie zijn de meeste spouwmuren geschikt. Huizen die zijn gebouwd na 1980 zijn de meeste gevallen al wel voorzien van spouwmuurisolatie.

Voordelen isoleren jaren 70 woning

Bij een niet (goed) geïsoleerde spouwmuur valt er nog veel winst te behalen. Niet alleen op je energierekening, maar ook op je wooncomfort en het milieu. Allereerst bespaar je tot wel 30% op je energierekening. Door deze flinke besparing is je investering meestal al binnen vier jaar terugverdiend. 

Ook hoef je veel minder hard te stoken om je huis even warm te krijgen. Dat is ook positief voor je wooncomfort doordat er minder warme lucht verloren gaat. Als laatste is het natuurlijk ook een stap richting een duurzamer huis. Daar wordt het milieu ook weer blij van.

Wat is spouwmuurisolatie?

Zoals we al hebben benoemd is de spouw de kleine ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van je woning. Bij spouwmuurisolatie wordt deze ruimte opgevuld met isolatiemateriaal. Bij Triple A isolatie gebruiken we verschillende soorten isolatiemateriaal, zoals glaswol, EPS-parels of Isolatiefoam. Door het gebruik van goede materialen zorgen we ervoor dat warmteverlies wordt beperkt. 

Voordat je begint is het belangrijk om te kijken of je huis geschikt is voor spouwmuurisolatie. Vervolgens wordt er gekeken welk type isolatiemateriaal het meest geschikt is voor de woning. Via kleine gaatjes in de buitenmuur wordt het materiaal in de spouw gespoten. Dit is vaak binnen één dag gebeurd en weer netjes afgewerkt.

wat-is-spouwmuurisolatie

Is mijn jaren 70 woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Maar, is jouw woning wel geschikt voor spouwmuurisolatie? Niet alle spouwmuren zijn namelijk geschikt voor spouwmuurisolatie. Bij een muurdikte van 25 centimeter of meer is je woning wel geschikt. Ook moeten de muren in goede staat zijn en mogen er geen vochtproblemen zijn. 

Het is verstandig om een specialist in te schakelen die met je meekijkt. Die kan zien of de muren in goede staat zijn en of de spouw breed genoeg is. Onze specialisten kunnen je woning inspecteren en advies geven over de mogelijkheden en kosten.

Je spouwmuur isoleren met Triple A Isolatie

Bij Triple A Isolatie werken wij elke dag met veel plezier aan het verduurzamen van woningen in de regio Twente. Kwaliteit staat bij ons voorop en we willen dat het voor iedereen mogelijk wordt om te verduurzamen. Wij helpen mensen met die (eerste) stap richting een duurzamere toekomst. Dit maken wij mogelijk met onze persoonlijke en laagdrempelige service van A tot Z.

Ben je benieuwd of jouw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie? Of wil je professioneel advies over het isoleren van jouw huis? Dan kan je gratis en vrijblijvend terecht bij onze ervaren vakmensen.

Start direct met voordelig verduurzamen

Wil jij ook die voordelige stap zetten richting duurzamer wonen? Daar helpen wij je graag bij. Kom in contact met onze adviseurs en kijk samen wat we voor jou kunnen betekenen. Samen zetten wij ons in voor een duurzamere toekomst.